Risotto z kurczakiem i warzywami

60


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ryż2 szklanki
Rosół z kury Knorr2 sztuki
pierś z kurczaka 1 sztuka
dowolna mrożona mieszanka warzywna
woda4 szklanki
pieprz
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżka
olej3 łyżki
sól1 szczypta
tarty parmezan
Przygotowanie
Krok 1
Podsmażaj ryż w garnku na łyżce oleju, do momentu, kiedy stanie się szklisty.
Krok 2
Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 4 szklankach wrzącej wody, po czym wlej do ryżu.
Krok 3
Pokrój pierś z kurczaka w paski. Dopraw solą i pieprzem oraz ostrą papryką. Następnie podsmaż przez około 3 minuty.
Krok 4
Dodaj mięso wraz z mrożonką do ryżu. Duś pod przykryciem (na małym ogniu) do czasu, gdy cała woda wsiąknie w ryż.
Krok 5
Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl