Risotto z kurczakiem i warzywami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż - 2 szklanki
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • dowolna mrożona mieszanka warzywna
  • woda - 4 szklanki
  • pieprz
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • tarty parmezan

Sposób przygotowania:

  1. Podsmażaj ryż w garnku na łyżce oleju, do momentu, kiedy stanie się szklisty.
  2. Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 4 szklankach wrzącej wody, po czym wlej do ryżu.
  3. Pokrój pierś z kurczaka w paski. Dopraw solą i pieprzem oraz ostrą papryką. Następnie podsmaż przez około 3 minuty.
  4. Dodaj mięso wraz z mrożonką do ryżu. Duś pod przykryciem (na małym ogniu) do czasu, gdy cała woda wsiąknie w ryż.
  5. Podawaj posypane tartym parmezanem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.