| |||||||||
| Składniki | ||
| ryż | 2 szklanki | |
| Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
| pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
| dowolna mrożona mieszanka warzywna | ||
| woda | 4 szklanki | |
| pieprz | ||
| papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżka | |
| olej | 3 łyżki | |
| sól | 1 szczypta | |
| tarty parmezan |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Podsmażaj ryż w garnku na łyżce oleju, do momentu, kiedy stanie się szklisty. |
| Krok 2 |
| Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 4 szklankach wrzącej wody, po czym wlej do ryżu. |
| Krok 3 |
| Pokrój pierś z kurczaka w paski. Dopraw solą i pieprzem oraz ostrą papryką. Następnie podsmaż przez około 3 minuty. |
| Krok 4 |
| Dodaj mięso wraz z mrożonką do ryżu. Duś pod przykryciem (na małym ogniu) do czasu, gdy cała woda wsiąknie w ryż. |
| Krok 5 |
| Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. |
| Autor: przepisy.pl |