|
Składniki | ||
ryż | 2 szklanki | |
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
dowolna mrożona mieszanka warzywna | ||
woda | 4 szklanki | |
pieprz | ||
papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżka | |
olej | 3 łyżki | |
sól | 1 szczypta | |
tarty parmezan |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Podsmażaj ryż w garnku na łyżce oleju, do momentu, kiedy stanie się szklisty. |
Krok 2 |
Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 4 szklankach wrzącej wody, po czym wlej do ryżu. |
Krok 3 |
Pokrój pierś z kurczaka w paski. Dopraw solą i pieprzem oraz ostrą papryką. Następnie podsmaż przez około 3 minuty. |
Krok 4 |
Dodaj mięso wraz z mrożonką do ryżu. Duś pod przykryciem (na małym ogniu) do czasu, gdy cała woda wsiąknie w ryż. |
Krok 5 |
Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. |
Autor: przepisy.pl |