Risotto z pieczarkami i parmezanem

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
ryż1 szklanka
cebula1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
parmezan0.5 szklanek
pieczarki80 dekagramów
oliwa3 łyżki
masło2 łyżki
świeży tymianek0.5 pęczków
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem bulionetki drobiowej.
Krok 2
W głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Cebulę, czosnek posiekać. Zeszklić.
Krok 3
Pieczarki oczyścić. Pokroić w ćwiartki. Wrzucić do rondla. Podsmażać na małym ogniu 10 minut.
Krok 4
Dodać ugotowany ryż, posiekany tymianek oraz 2 łyżki masła. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Podawać posypane parmezanem.
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl