|
Składniki | ||
ryż | 1 szklanka | |
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
parmezan | 0.5 szklanek | |
pieczarki | 80 dekagramów | |
oliwa | 3 łyżki | |
masło | 2 łyżki | |
świeży tymianek | 0.5 pęczków | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem bulionetki drobiowej. |
Krok 2 |
W głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Cebulę, czosnek posiekać. Zeszklić. |
Krok 3 |
Pieczarki oczyścić. Pokroić w ćwiartki. Wrzucić do rondla. Podsmażać na małym ogniu 10 minut. |
Krok 4 |
Dodać ugotowany ryż, posiekany tymianek oraz 2 łyżki masła. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. |
Krok 5 |
Podawać posypane parmezanem. |
Autor: blue_megi blue_megi |