Rogale z dżemem śliwkowym
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180'C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • drożdże - 3 dekagramy
  • śmietana - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier - 5 łyżek
  • aromat waniliowy - 1 opakowanie
  • mąka - 4 szklanki
  • dżem śliwkowy - 1 słoik

Sposób przygotowania:

  1. Drożdże, śmietanę, cukier i aromat rozmieszać, odstawić by podrosło. Mąkę z proszkiem i Kasią rozetrzeć. Połączyć wszystko razem.
  2. Zagnieść ciasto. Dzielić na porcje. Wałkować koła, wycinać trójkąty, nałożyć dżem, zwijać w rogaliki.
  3. Posmarować białkiem. Upiec. Posypać cukrem-pudrem. Smacznego.