Rogale z dżemem śliwkowym

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
drożdże3 dekagramy
śmietana1 szklanka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
cukier5 łyżek
aromat waniliowy1 opakowanie
mąka4 szklanki
dżem śliwkowy1 słoik
Przygotowanie
Krok 1
Drożdże, śmietanę, cukier i aromat rozmieszać, odstawić by podrosło. Mąkę z proszkiem i Kasią rozetrzeć. Połączyć wszystko razem.
Krok 2
Zagnieść ciasto. Dzielić na porcje. Wałkować koła, wycinać trójkąty, nałożyć dżem, zwijać w rogaliki.
Krok 3
Posmarować białkiem. Upiec. Posypać cukrem-pudrem. Smacznego.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl