| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokruszone drożdże zalej letnim mlekiem, posyp cukrem i mąką (3 łyżki). |
| Krok 2 |
| Odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia zaczynu. |
| Krok 3 |
| Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj formę (wyłóż ją papierem do pieczenia). |
| Krok 4 |
| Z pozostałej mąki, żółtek, Kasi i zaczynu zagnieć ciasto. |
| Krok 5 |
| Podziel je na 4 części i kolejno rozwałkuj na cienkie koła. |
| Krok 6 |
| Każde koło przekrój przez środek na 8 jednakowych kawałków. |
| Krok 7 |
| Na ich szerszych końcach ułóż po trochu powideł i zawiń ciasto tak, by powstały rogaliki. |
| Krok 8 |
| Przygotuj dekorację: rozkłóć jajo i posmaruj nim rogaliki, wierzch posyp cukrem. |
| Krok 9 |
| Piecz na złoty kolor. Smacznego! |