ROGALIKI DROŻDŻOWE

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
konfitura gęsta1 opakowanie
jajko1 sztuka
mleko1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia5 dekagramów
cukier2 łyżki
cukier waniliowy1 łyżeczka
cukier2 łyżeczki
mąka3 szklanki
drożdże10 dekagramów
kwaśna śmietana
Przygotowanie
Krok 1
Z mleka, drożdży i cukru zrobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 2
Dodać do reszty składników, wyrobić jakieś 20 minut i rozwałkować na okrąg. Radełkiem pokroić, na każdy trójkąt nałożyć marmoladę i zwijać w rogale!
Krok 3
Posmarować kwaśną śmietaną i piec w 180 stopniach
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl