Rogaliki z marmoladą

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka pszenna1.5 szklanek
cukier puder0.5 szklanek
śmietana4 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia5 gramów
proszek do pieczenia1 łyżka
jajko1 sztuka
sól1 szczypta
marmolada1 puszka
jajko roztrzepane 1 sztuka
margaryna Kasia5 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Krok 2
Dodać pozostałe składniki (śmietanę,jajka,cukier,margaryna).
Krok 3
Dokładnie wymieszać,zagnieść i zostawić w lodówce na pół godziny.
Krok 4
Po wyjęciu z lodówki,ciasto rozwałkować na placek o grubości 2-3mm.
Krok 5
Pokroić na trójkąty. Na środku wykładać po łyżeczce marmolady.
Krok 6
Zwinąć i uformować kształt rogalika.
Krok 7
Układać na blaszce przykrytej i natłuszczonym pergaminem.
Krok 8
Posmarować roztrzepanym jajkiem rogaliki.
Krok 9
Piec w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach.
Krok 10
Wyjąć-zostawić do ostudzenia.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl