Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. |
Krok 2 |
Dodać pozostałe składniki (śmietanę,jajka,cukier,margaryna). |
Krok 3 |
Dokładnie wymieszać,zagnieść i zostawić w lodówce na pół godziny. |
Krok 4 |
Po wyjęciu z lodówki,ciasto rozwałkować na placek o grubości 2-3mm. |
Krok 5 |
Pokroić na trójkąty. Na środku wykładać po łyżeczce marmolady. |
Krok 6 |
Zwinąć i uformować kształt rogalika. |
Krok 7 |
Układać na blaszce przykrytej i natłuszczonym pergaminem. |
Krok 8 |
Posmarować roztrzepanym jajkiem rogaliki. |
Krok 9 |
Piec w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach. |
Krok 10 |
Wyjąć-zostawić do ostudzenia. |