Rogaliki z serem
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180'C °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • śmietana - 0.75 szklanek
  • drożdże - 3 dekagramy
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • cukier - 0.5 szklanek
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • mąka - 4 szklanki
  • nadzienie
  • twaróg - 1 opakowanie
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Drożdże, śmietanę, cukier i wanilię rozmieszać.
  2. Następnie zagnieść - nie trzeba długo czekać, aż wyrośnie.
  3. Połączyć mąkę z proszkiem i Kasią, dodać rozczyn. Zagnieść ciasto.
  4. Rozwałkować i wyciąć trójkąty, przesmarować serem z cukrem i żółtkiem, zwinąć w rogaliki, przesmarować białkiem, upiec na złoto.
  5. Posypać cukrem pudrem.