Rolada biszkoptowa z jabłkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 st. °C

Składniki:

  • jabłko - 4 sztuki
  • rodzynki - 0.25 szklanek
  • orzechy włoskie - 0.25 szklanek
  • galaretka - 2 opakowania
  • cukier puder - 1 unit
  • sok z cytryny - 1 sztuka
  • olejek śmietankowy - 1 unit
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 gram

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopt według własnego przepisu na dużej blaszce z pieca.
  2. Po wyjęciu zwinąć w rulon.
  3. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach
  4. Postawić na piecu, przesmażać, aby cały sok odparował, dodać rodzynki i posiekane na niezbyt drobno orzechy włoskie, wysypać 2 dowolne galaretki.
  5. Przestudzoną masę jabłkową wyłożyć na rozwinięty biszkopt i ponownie zwinąć.
  6. Polać lukrem.