Rolada brzoskwiniowa
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  •  °C

Składniki:

  • jajko - 5 sztuk
  • cukier - 5 łyżek
  • mąka - 5 łyżek
  • dżem brzoskwiniowy - 1 opakowanie
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Utrzeć żółtka z cukrem. Z białek ubić pianę. Połączyć z utartymi żółtkami.
  2. Wsypywać powoli mąkę. Ostrożnie wymieszać.
  3. Blaszkę natłuścić i wyłożyć pergaminem. Wlać ciasto. Piec 20 minut w gorącym piekarniku.
  4. Wyjąć i posypać cukrem. Przykryć wilgotną ściereczką i odwrócić. Papier posmarować zimną wodą i zdjąć.
  5. Biszkopt ostudzić. Posmarować równo dżemem. Zwinąć. Ukształtowaną już roladę polać gotową polewą, tworząc esy-floresy.