Rolada Jabłkowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

289

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.75 szklanki

0.75 szklanki

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

nadzienie:

1 kilogram

2 łyżki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i dodać żółtka. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych jaj, lekko mieszając.

Krok 2

Nadzienie: Jabłka obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć.

Krok 3

Dodać cukier i cynamon. Wymieszać.

Krok 4

Rolada Jabłkowa: Blachę o wymiarach 30x39cm wyłożyć pergaminem.

Krok 5

Cienką warstwę masy jabłkowej ułożyć na formie.

Krok 6

Na owoce wylać biszkopt.

Krok 7

Piec w temp. 180C przez 20 min.

Krok 8

Po upieczeniu przykryć ściereczką i odwrócić (jabłka powinny być na wierzchu).

Krok 9

Ściągnąć pergamin i gorące ciasto zwinąć w rulon. Posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada Jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada Jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada Jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada Jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada Jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada Jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada Jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarlotka mojej Babci
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej