Rolada "niedzielna"

0


Trudne


90 min.


6 os.

Składniki
cielęcina bez kości600 gramów
Fix KNORR Danie na dziś Kotlety mielone1 unit
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr1 sztuka
mięso mielone200 gramów
marchew1 sztuka
seler - 1/2 sztuki
brukselka3 sztuki
grzyb suszony3 sztuki
jajka2 unit
mąka1 łyżka
olej2 łyżki
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
gałka muszkatołowa1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj dwa jajka na twardo. Mięso pokrój na plastry, rozbij. Na zwilżonej wodą stolnicy ułóż je w prostokąt (plastry mają na siebie nieco nachodzić).
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na oleju. Mięso mielone wymieszaj z Fixem Knorr.
Krok 3
Gotowa masę rozsmaruj na rozłożonym mięsie, ułóż na niej połówki jaj, zroluj (wzdłuż dłuższego boku) i zwiąż grubymi nićmi.
Krok 4
Gotowa roladę oprósz delikatnie mąką, zrumień na oliwie w rondlu, dodaj wodę, esencję Knorr i grzyby - duś pod przykryciem ok. 1 godziny. Na 20 minut przed końcem duszenia włóż pokrojone w kostkę warzywa. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmij z wywaru, usuń nitkę, pokrój je w plastry i obłóż warzywami.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl