| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. |
| Krok 2 |
| Wsypać mąkę, a następnie mak. |
| Krok 3 |
| Starannie wymieszać. |
| Krok 4 |
| Tak przygotowane ciasto wyłożyć cienką warstwą na blaszkę wyścieloną pergaminem i wysmarowaną Kasią. |
| Krok 5 |
| Piec w temperaturze 180°C przez 15-20 min., aż placek nabierze słomkowego koloru. |
| Krok 6 |
| Następnie przykryć ciasto wilgotną ściereczką, odwrócić blachę do góry dnem, zdjąć ją i usunąć pergamin (można przedtem spryskać go wodą z rozpylacza, wtedy łatwiej odejdzie). |
| Krok 7 |
| Zwinąć ciasto razem ze ściereczką w roladę i pozostawić do wystygnięcia. |
| Krok 8 |
| Ugotować budyń w półtorej szklanki mleka, dodać cukier i wystudzić. |
| Krok 9 |
| Kasię utrzeć na puch i, mieszając, dodawać stopniowo budyń. |
| Krok 10 |
| Następnie dwie połówki brzoskwiń pokroić w paseczki i włożyć do przygotowanego kremu. |
| Krok 11 |
| Wystudzone ciasto ostrożnie rozwinąć, posmarować kremem i ponownie zwinąć. |
| Krok 12 |
| Wierzch udekorować bitą śmietaną i pozostałymi połówkami brzoskwiń. Wstawić na 2 godz. do lodówki. |