Ser żółty zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Jajka zmiksuj z majonezem, dodaj starty ser, mąkę oraz jedną łyżeczkę papryki Knorr i wymieszaj.
Przygotuj płaską blachę z pergaminem i wyłóż przygotowaną masę serową. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz do momentu, gdy powierzchnia ciasta zrumieni się – ok. 20-25 min. Po upieczeniu wystudź.
Rozmrożony szpinak odciśnij. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Fetę pokrusz, a parmezan zetrzyj na drobnej tarce.
Oliwę rozgrzej na patelni, przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj szpinak i smaż 2-3 minuty. Zdejmij z ognia, dodaj oba sery oraz pozostałą paprykę Knorr, wszystko razem wymieszaj. Dopraw do smaku przyprawą Delikat i wystudź.
Wystudzone ciasto serowe rozłóż na desce, zdejmij pergamin. Na ciasto nałóż i rozsmaruj równomiernie szpinak, a następnie po całości rozłóż plastry łososia. Całość zwiń w ścisłą roladę, zawiń w folię spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem roladę pokrój w 1,5-2 cm plastry.