Rolada szpinakowa z łososiem

- Krok 1Oddziel żółtka jaj od białek. Posiekaj drobno czosnek i szalotkę. Odciśnij rozmrożony szpinak.
- Krok 2W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek i szalotkę, dodaj szpinak i smaż wszystko razem przez chwilę. Dopraw chili, gałką muszkatową oraz solą do smaku. Szpinak odstaw na chwilę, aby nieco przestygł, połącz go z żółtkami oraz mąką, dokładnie zmiksuj w kielichu blendera.
- Krok 3Białka ubij na pianę i połącz z masą szpinakową.
- Krok 4Zielone ciasto wylej na dużą blachę z piekarnika wyłożoną pergaminem – warstwa nie powinna być grubsza niż 1 centymetr. Ciasto piecz przez 20 minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku. Z jeszcze gorącego ciasta odklej pergamin. Ciasto przykryj czystą ściereczką i zroluj. Paprykę zgrilluj, obierz ze skóry i pokrój na kawałki.
- Krok 5Serki razem z chrzanem utrzyj mikserem na puszystą masę. Rozsmaruj ją na powierzchni rozłożonego na powrót ciasta, następnie rozłóż plastry łososia i papryki. Wszystko razem zwiń ponownie w ścierkę i odstaw do lodówki na co najmniej 6 godzin. Po tym czasie roladę pokrój w grube plastry i podawaj z sosem.

Chili z Indii
Przyprawowa poezja, która powoli uwalnia się na kubkach smakowych. Chili jest bardzo pikantną przyprawą, która szybko przyjęła się w piekielnie doprawianej kuchni indyjskiej i weszła w skład popularnej mieszanki curry. Chili z Indii to przyprawowy rollercoaster, który przenosi na wyżyny ostrości.