Rolada waflowa
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 12 minut
  • 2 °C

Składniki:

    wafle
  • wafle - 1 opakowanie
  • masa
  • galaretka - 2 opakowania
  • cukier - 0.75 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • kakao - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. 1 galaretkę rozpuścić w szklance wody i zostawić do stężenia.
  2. Kasię rozpuścić na wolnym ogniu z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać kakao, mieszając aby nie było grudek.
  3. Odłożyć 2 całe wafle, resztę wafli pokruszyć.
  4. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki przegotowanej gorącej wody, wlać do masy i wymieszać.
  5. Rozłożyć wafle, posmarować masą, na brzegu ułożyć paski galaretki i delikatnie zwinąć w roladę.
  6. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Smacznego!