|
Składniki | ||
Wafle: | ||
wafle | 1 opakowanie | |
Masa: | ||
galaretka | 2 opakowania | |
cukier | 0.75 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
kakao | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
1 galaretkę rozpuścić w szklance wody i zostawić do stężenia. |
Krok 2 |
Kasię rozpuścić na wolnym ogniu z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać kakao, mieszając aby nie było grudek. |
Krok 3 |
Odłożyć 2 całe wafle, resztę wafli pokruszyć. |
Krok 4 |
Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki przegotowanej gorącej wody, wlać do masy i wymieszać. |
Krok 5 |
Rozłożyć wafle, posmarować masą, na brzegu ułożyć paski galaretki i delikatnie zwinąć w roladę. |
Krok 6 |
Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Smacznego! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |