ROLADA WAFLOWA
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • wafle - 1 opakowanie
  • herbatniki - 3 opakowania
  • cukier - 0.75 szklanek
  • czerwona galaretka - 1 opakowanie
  • ciemne kakao - 2 łyżki
  • rodzynki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. W garnku roztapiamy Kasię. Dodajemy cukier i mieszamy, dodajemy kakao. Po dokładnym wymieszaniu pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia.
  2. W 3/4 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy galaretkę i również czekamy do ostygnięcia. 2 wafle bierzemy z paczki, jeden przecinamy na pół. Należy namoczyć np. ściereczki i przykryć wafle aby lekko zwilgotniały. Połówkę wafla lekko przy końcu całego wafla zakładamy jeden za drugi.
  3. Do masy kakaowej wlewamy galaretkę i mieszamy. Pozostałe wafle kruszymy do masy razem z herbatnikami i dodajemy rodzynki dokładnie mieszając. Wafle smarujemy ciepłą masą i zwijamy w rulon. Wstawiamy do lodówki.