Rolada z dżemem

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajka4 sztuki
ocet1 łyżka
mąka10 dekagramów
cukier puder15 dekagramów
ocet z wodą1 łyżeczka
dżem rabarbarowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem na puszystą masę dodając ocet.
Krok 2
Ubić pianę z białek wyłożyć na żółtka, dodać przesianą mąkę, wymieszać.
Krok 3
Formę wyłożyć papierem pergaminowym, posmarować Kasią, wyłożyć warstwę ciasta grubości 1 i 1/2 cm, wyrównać powierzchnię.
Krok 4
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Piec około 15 minut.
Krok 5
Wyjąć, zsunąć z blachy na blat stołu, zdjąć papier.
Krok 6
Ciepły biszkopt posmarować dżemem, zwinąć w rulon, zawinąć w serwetkę, schłodzić.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl