| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię podgrzać, by się rozpuściła. |
| Krok 2 |
| Mleko podgotować, by było letnie. |
| Krok 3 |
| Drożdże wkruszyć do rondelka, dodać łyżkę cukru i zalać do połowy mlekiem, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. |
| Krok 4 |
| Jajka ubić trzepaczką z cukrem. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać jajka, Kasię i rozczyn. |
| Krok 5 |
| Wszystko zagniatać, aż ciasto będzie elastyczne. Niekiedy nawet 45 min. |
| Krok 6 |
| Gotowe odstawić na ok 2h. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykrywając ścierką. |
| Krok 7 |
| Gotowe ciasto podzielić na pół i każdy rozwałkować na prostokąt i wyłożyć połowę masy makowej. |
| Krok 8 |
| Zwijać jak roladkę. |
| Krok 9 |
| Wstawić do piekarnika na ok. 40 min. |