| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Mięso umyj, oddziel od kości i rozbij na płat o równej grubości. | 
| Krok 2 | 
| Na maśle zeszklij posiekaną cebulę. | 
| Krok 3 | 
| Bułki pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj zeszkloną cebulę i starte marchewki. Przypraw potłuczonymi goździkami, cynamonem, pieprzem i solą i wszystko wymieszaj. | 
| Krok 4 | 
| Płat mięsa ułożony na ściereczce posmaruj farszem i zawiń. | 
| Krok 5 | 
| Roladę dobrze obwiąż bawełnianą nicią i włóż do garnka z wrzącą wodą. Gotuj przez 4 godziny na małym ogniu. | 
| Krok 6 | 
| Po ugotowaniu przyciśnij ciężkim przedmiotem i ostudź. | 
| Krok 7 | 
| Odwiąż nici, zdejmij ściereczkę i pokrój roladę na cienkie plastry. Podawaj na zimno. |