Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj, oddziel od kości i rozbij na płat o równej grubości. |
Krok 2 |
Na maśle zeszklij posiekaną cebulę. |
Krok 3 |
Bułki pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj zeszkloną cebulę i starte marchewki. Przypraw potłuczonymi goździkami, cynamonem, pieprzem i solą i wszystko wymieszaj. |
Krok 4 |
Płat mięsa ułożony na ściereczce posmaruj farszem i zawiń. |
Krok 5 |
Roladę dobrze obwiąż bawełnianą nicią i włóż do garnka z wrzącą wodą. Gotuj przez 4 godziny na małym ogniu. |
Krok 6 |
Po ugotowaniu przyciśnij ciężkim przedmiotem i ostudź. |
Krok 7 |
Odwiąż nici, zdejmij ściereczkę i pokrój roladę na cienkie plastry. Podawaj na zimno. |