| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso rozcinamy wzdłuż, tworząc prostokąt. Lekko rozbijamy. Oprószamy pieprzem i solą. |
| Krok 2 |
| Wątróbkę płuczemy, osuszamy i kroimy. Obsmażamy na maśle. Dodajemy bułkę tartą, posiekane igły rozmarynu i czosnek, sól, pieprz do smaku. Na koniec wbijamy jajko, mieszamy i zdejmujemy z ognia. |
| Krok 3 |
| Gdy farsz wystygnie, rozkładamy go równomiernie na naszym schabie. Zwijamy go i obwiązujemy nitką. Smarujemy połową oleju i wkładamy na natłuszczonej drugą połową oleju foremki żaroodpornej. |
| Krok 4 |
| Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Podlewamy winem i w razie potrzeby wodą. Pieczemy godzinę |