Rolada ze schabu z wątróbką

1


Średnie


90 min.


8 os.

Składniki
schab bez kości1 kilogram
wątróbka drobiowa0.25 kilogramów
masło2 łyżki
bułka tarta2 łyżki
rozmaryn2 sztuki
jajko1 sztuka
wytrawne wino białe1 szklanka
olej4 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Mięso rozcinamy wzdłuż, tworząc prostokąt. Lekko rozbijamy. Oprószamy pieprzem i solą.
Krok 2
Wątróbkę płuczemy, osuszamy i kroimy. Obsmażamy na maśle. Dodajemy bułkę tartą, posiekane igły rozmarynu i czosnek, sól, pieprz do smaku. Na koniec wbijamy jajko, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Krok 3
Gdy farsz wystygnie, rozkładamy go równomiernie na naszym schabie. Zwijamy go i obwiązujemy nitką. Smarujemy połową oleju i wkładamy na natłuszczonej drugą połową oleju foremki żaroodpornej.
Krok 4
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Podlewamy winem i w razie potrzeby wodą. Pieczemy godzinę
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl