Rolada ziemniaczana

158


Łatwe


60 min.


5 os.

Składniki
ziemniaki1 kilogram
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr1 opakowanie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
jajka ugotowane na twardo5 sztuk
marchew1 sztuka
surowe jajko1 sztuka
starty żółty ser100 gramów
mąka2 łyżki
bułka tarta3 łyżki
posiekana natka pietruszki1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
masło3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Ostudź, obierz i zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 2
Zetrzyj jajka na tarce. Dodaj do ziemniaków razem z mąką, natką pietruszki, serem żółtym. Wymieszaj wszystko razem.
Krok 3
Dopraw przyprawą Knorr oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
Krok 4
Obierz marchewkę i zetrzyj na grubych oczkach, podsmaż na maśle.
Krok 5
Z masy ziemniaczanej uformuj placek, posyp z wierzchu bułką tartą, nałóż marchewkę.
Krok 6
Całość zawiń w rulon i przełóż do wysmarowanej masłem formy. Z góry posmaruj surowym jajkiem, posyp startym żółtym serem, polej stopionym masłem i zapiekaj w piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach.
Krok 7
Sos pieczarkowy z cebulką Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Roladę ziemniaczana podawaj z sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl