Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pieprz i sól - 1 szczypta
  • płatki kukurydziane - 1 szklanka
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta
  • oliwa - 1 łyżka
  • Chrupery z kurczaka z dipem serowym Knorr - 1 opakowanie

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mięso opłukać, osuszyć i przekroić na dwa kawałki. Rozbić, posypać solą i mielonym pieprzem. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w plasterki cukinię i ząbek czosnku. Dodać zioła prowansalskie.
  2. Gdy cukinia zmięknie, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ostudzoną cukinię nałożyć na mięso i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką.
  3. Płatki kukurydziane rozgnieść i wymieszać z zawartością saszetki Chrupery z kurczaka (tylko część z panierką) z dipem serowy. Roladki obtoczyć w panierce i smażyć na rumiano na oliwie. W czasie smażenia przygotować dip- wymieszać majonez z jogurtem i zawartością saszetki „dip serowy”.
  4. Roladki podawać z sosem i ryżem lub podsmażonymi plasterkami cukinii.