Roladki drobiowe z groszkiem
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • groszek mrożony - 1 szklanka
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 szczypta
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • pieprz - 1 szczypta
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mięso opłukać, osuszyć, podzielić na dwa kawałki i delikatnie rozbić. Posypać z obu stron przyprawą do kurczaka Knorr.
  2. Groszek zalać wrzątkiem, a gdy się rozmrozi odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Wymieszać z groszkiem, pieprzem, czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i ziołami prowansalskimi. Odstawić do przestygnięcia.
  3. Na każdy kawałek mięsa kłaść po łyżce (w zależności od kawałków kurczaka) farszu i zwijać w roladki. Spiąć wykałaczkami. Smażyć najpierw pod przykryciem- do ścięcia mięsa, a potem zrumienić ze wszystkich stron. Podawać z ryżem lub ziemniakami.