Roladki drobiowe z rukolą
przepisy.pl
30 minut
3 osoby
Łatwe
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
boczek plastry - 6 sztuk
rukola - 50 gramów
oliwa - 4 łyżeczki
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
- 1 sztuka
Sposób przygotowania:
Pierś filetujemy tak by uzyskać 6 cienkich płatów.
Kostkę bulionową rozgniatamy z oliwą. Pastą nacieramy mięso, które odstawiamy na kilka minut, by naszło smakiem.
Opłukaną i osuszoną rukolę nakładamy na filety i skrapiamy octem balsamicznym.
Zwijamy mięso w roladki, które owijamy plastrami boczku.
Całość spinamy wykałaczkami i smażymy krótko z każdej strony.
Roladki przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 20 minut w 180 st. C. Smacznego!