Roladki drobiowe z rukolą
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • boczek plastry - 6 sztuk
  • rukola - 50 gramów
  • oliwa - 4 łyżeczki
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pierś filetujemy tak by uzyskać 6 cienkich płatów.
  2. Kostkę bulionową rozgniatamy z oliwą. Pastą nacieramy mięso, które odstawiamy na kilka minut, by naszło smakiem.
  3. Opłukaną i osuszoną rukolę nakładamy na filety i skrapiamy octem balsamicznym.
  4. Zwijamy mięso w roladki, które owijamy plastrami boczku.
  5. Całość spinamy wykałaczkami i smażymy krótko z każdej strony.
  6. Roladki przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 20 minut w 180 st. C. Smacznego!