Roladki drobiowe z tymiankiem i serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • sznycel drobiowy - 4 sztuki
  • Sos do pieczeni jasny Knorr - 1 opakowanie
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • ser żółty - 4 plastry
  • białe wino - 0.5 szklanek
  • woda - 3.75 litry
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Lekko rozbij sznycle i dodaj do nich Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr oraz tymianek.
  2. Na każdy sznycel połóż plaster sera, a następnie zwiń w roladki.
  3. Podsmaż roladki, po czym zalej gorącą wodą i duś do momentu, kiedy będą miękkie.
  4. Dodaj pod koniec duszenia Sos do pieczeni jasny Knorr (rozrobiony w niewielkiej ilości zimnej wody) oraz białe wino. Gotuj jeszcze około 15 minut. Podawaj.