Roladki omletowe

Składniki:

  • pieprz
  • śmietana - 2 łyżki
  • sól
  • orzeszki piniowe - 1 łyżka
  • parmezan - 2 łyżki
  • jajka przepiórcze - 8 sztuk
  • masło - 3 łyżki
  • mrożony szpinak - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Jajka zmiksuj , przypraw solą.
  2. Wylej masę na rozgrzaną 1 łyżkę masła, usmaż omlet.
  3. Rozmrożony szpinak przesmaż na pozostałym maśle, podduś.
  4. Wymieszaj ze śmietaną i parmezanem, przypraw solą i pieprzem.
  5. Masą szpinakową posmaruj omlet, zwiń i pokrój na plastry o grubości 2 cm.
  6. Ułóż na talerzu i posyp zrumienionymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.