Roladki Saltimbocca alla Romana
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cielęcina - 600 gramów
  • szynka parmeńska w plastrach - 100 gramów
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • mąka - 1 łyżka
  • świeża szałwia kilka listków
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • zimne masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.
  2. Na każdy kawałek mięsa połóż po listku szałwii, następnie pozwijaj w roladki.
  3. Każdą z roladek owiń szynką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju.
  4. Dodaj również posiekaną cebulę, smaż chwilę razem a następnie wlej 500 ml wrzącej wody, dodaj posiekaną natkę oraz Esencję do duszonych mięs Knorr, która podkreśli smak dania. Całość zagotuj. Zmniejsz ogień i duś roladki jeszcze 10 min.
  5. Na koniec dodawaj do sosu łyżkę masła cały czas mieszając.