Roladki Saltimbocca alla Romana

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cielęcina600 gramów
szynka parmeńska w plastrach100 gramów
Sos do pieczeni jasny Knorr1 sztuka
cebula1 sztuka
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
mąka1 łyżka
świeża szałwia kilka listków
posiekana natka pietruszki1 łyżka
zimne masło1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Na każdy kawałek mięsa połóż po listku szałwii, następnie pozwijaj w roladki.
Krok 3
Każdą z roladek owiń szynką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Dodaj również posiekaną cebulę, smaż chwilę razem a następnie wlej 500 ml wrzącej wody, dodaj posiekaną natkę oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Całość zagotuj. Zmniejsz ogień i duś roladki jeszcze 10 min.
Krok 5
Na koniec dodawaj do sosu łyżkę masła cały czas mieszając.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl