Roladki schabowe z szynką i kurkami
  • 60 minut
  • 3 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • schab - 3 plastry
  • szynka - 1 plaster
  • świeże kurki - 25 dekagramów
  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • pieprz - 3 szczypty
  • Bulionetka wołowa Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz z kurek. Na 1 łyżce oleju dusimy 25 dag kurek i posiekana w kostkę cebulę, połowę zostawiamy, a drugą częścią będziemy faszerować schab.
  2. Następnie rozbijamy dokładnie plastry schabu i posypujemy je Przyprawą do karkówki Knorr. Plaster szynki kroimy na 3 części i układamy je na schabie, obok kładziemy duszone kurki z cebulką. Zwijamy roladki ciasno, spinamy je wykałaczkami i posypujemy tą samą Przyprawą do karkówki Knorr co w środku.
  3. Obsmażamy dokładnie roladki z każdej strony na patelni grillowej, na 1 łyżce oleju, podlewamy wrząca wodą, dodajemy 1 opakowanie bulion Babuni wołowy, przykrywamy i dusimy do miękkości, w razie czego uzupełniając wodą. Roladki wykładamy na talerz, posypujemy duszonymi kurkami, robimy z nich dowolną dekorację.