Roladki wieprzowe
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 600 gramów
  • Sos do pieczeni jasny Knorr - 1 sztuka
  • prawdziwki - 200 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • szpinak - 400 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • woda - 500 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż. Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.
  2. Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca. Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.
  3. Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr. Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło. Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.
  4. Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony. Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.
  5. Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.