Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica wołowa, steki - 4 sztuki
  • Sos Hellmann's Chilli - 5 łyżek
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • czarne oliwki - 2 łyżki
  • zielone oliwki - 2 łyżki
  • papryczka chipotle - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spożywczej folii. Następnie oprósz mięso przyprawą Knorr.
  2. W kielichu blendera umieść oliwki, papryczki, czosnek, kolendrę oraz sos Hellmann’s Chilli, który nada daniu ostrego, wyrazistego smaku oraz sprawi, że mięso będzie kruche. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.
  3. Powstałą pastą posmaruj płaty mięsa a następnie zwiń każdy w jednakowej wielkości roladkę. Jeśli masz w domu metalowe szpikulce do szaszłyków, włóż je do środka każdej roladki.
  4. Przygotowane roladki posmaruj oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj ok. 10-15 minut obracając co jakiś czas. Gotowe roladki podawaj z sałatą i grzankami.