| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Marchewki obierz ze skóry, następnie, używając ostrej obieraczki, pokrój je w długie, cienkie plastry. Cukinię również pokrój w takie plastry. Warzywa sparz krótko we wrzącej wodzie i natychmiast ostudź. |
| Krok 2 |
| Pestki dyni i słonecznika upraż na suchej rozgrzanej patelni. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Ser pokrój w 3 cm długości słupki. |
| Krok 3 |
| Plastry marchewki rozłóż na desce, na każdy z nich nałóż plaster cukinii i kawałek sera. Roladki zwiń i każdą z nich zepnij wykałaczką. |
| Krok 4 |
| Roladki ułóż na półmisku z rukolą i polej przygotowanym sosem sałatkowym. Na wierzchu roladek rozłóż kiełki i posyp prażonymi pestkami. |