Roladki z cukinii z serem
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchewka - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • cukinia - 1 sztuka
  • ser dojrzewający sałatkowy - 100 gramów
  • pestki dyni - 1 łyżka
  • pestki słonecznika - 1 łyżka
  • kiełki słonecznika - 1 garść
  • rukola - 2 garść
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Marchewki obierz ze skóry, następnie, używając ostrej obieraczki, pokrój je w długie, cienkie plastry. Cukinię również pokrój w takie plastry. Warzywa sparz krótko we wrzącej wodzie i natychmiast ostudź.
  2. Pestki dyni i słonecznika upraż na suchej rozgrzanej patelni. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Ser pokrój w 3 cm długości słupki.
  3. Plastry marchewki rozłóż na desce, na każdy z nich nałóż plaster cukinii i kawałek sera. Roladki zwiń i każdą z nich zepnij wykałaczką.
  4. Roladki ułóż na półmisku z rukolą i polej przygotowanym sosem sałatkowym. Na wierzchu roladek rozłóż kiełki i posyp prażonymi pestkami.