| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi przekrój wzdłuż na pół, następnie każdy kotlet rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą. Każdy z nich oprósz Przyprawą do kurczaka.
|
| Krok 2 |
| Ugotowaną fasolkę podziel na cztery porcje – każdą z nich zawiń w plastry boczku i wyrównaj boki powstałych „snopków”, odcinając ich końce.
|
| Krok 3 |
| Na każdy kotlet połóż przygotowany „snopek” i zwiń jak tradycyjne zrazy, zaczynając od boków. Powstałe roladki zepnij wykałaczką.
|
| Krok 4 |
| Roladki smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor – ok. 10 minut. Po tym czasie zdejmij je z patelni i odłóż na talerz. |
| Krok 5 |
| Na tą samą patelnię wlej szklankę ciepłej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony i doprowadź do wrzenia. Roladki włóż do sosu i gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty pod przykryciem. Pamiętaj, aby przed podaniem wyjąć z roladek wykałaczki. |