Roladki z fasolką szparagową
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka, duża - 2 sztuki
  • Sos do pieczeni jasny Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • fasolka szparagowa zielona lub żółta (ugotowana) - 20 sztuk
  • boczek wędzony w plastrach - 8 sztuk
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Piersi przekrój wzdłuż na pół, następnie każdy kotlet rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą. Każdy z nich oprósz Przyprawą do kurczaka.
  2. Ugotowaną fasolkę podziel na cztery porcje – każdą z nich zawiń w plastry boczku i wyrównaj boki powstałych „snopków”, odcinając ich końce.
  3. Na każdy kotlet połóż przygotowany „snopek” i zwiń jak tradycyjne zrazy, zaczynając od boków. Powstałe roladki zepnij wykałaczką.
  4. Roladki smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor – ok. 10 minut. Po tym czasie zdejmij je z patelni i odłóż na talerz.
  5. Na tą samą patelnię wlej szklankę ciepłej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony i doprowadź do wrzenia. Roladki włóż do sosu i gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty pod przykryciem. Pamiętaj, aby przed podaniem wyjąć z roladek wykałaczki.