Roladki z indyka w sosie pomidorowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z indyka - 400 gramów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 60 mililitrów
  • ser żółty w plasterkach - 80 gramów
  • szynka - 200 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry. Rozbij delikatnie i oprósz przyprawą do mięs. W środek włóż plaster szynki, plaster żółtego sera oraz listek bazylii. Brzegi indyka zawiń do środka a następnie ściśle zroluj.
  2. Roladki zabezpiecz wykałaczkami, aby się nie rozwinęły. Mięso obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Aby sos był dobrze doprawiony oraz gęsty połącz fix z 300 ml wody. Całość duś pod przykryciem około 3-4 minut.
  3. Gotowe roladki pokrój na mniejsze kawałki i ułóż w gąsieniczkę. Danie podawaj z ugotowanym ryżem i surówką.