Roladki z indyka ze śliwkami

Składniki:

  • pierś z indyka - 0.5 kilogramów
  • suszone śliwki - 1 opakowanie
  • ogonówka brandenburska - 100 gramów
  • bazylia - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić je tłuczkiem do mięsa. Kotlety powinny być mniej więcej takiej wielkości jak plasterki wędliny. Przyprawiłam je bazylią i odrobiną przyprawy do kurczaka (nie za dużo – ogonówka jest dość słona).
  2. Na każdym kotlecie położyłam plasterek ogonówki i dwie śliwki. Zwinąłam ciasno roladki i na wszelki wypadek zafastrygowałam je wykałaczkami. Gotowałam na parze około 10 minut na małym ogniu.
  3. Podać można w różny sposób , ja podałam z makaronem z pesto , papryką i szczypiorkiem.