Roladki z indyka ze śliwkami

1


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
pierś z indyka0.5 kilogramów
suszone śliwki1 opakowanie
ogonówka brandenburska100 gramów
bazylia1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić je tłuczkiem do mięsa. Kotlety powinny być mniej więcej takiej wielkości jak plasterki wędliny. Przyprawiłam je bazylią i odrobiną przyprawy do kurczaka (nie za dużo – ogonówka jest dość słona).
Krok 2
Na każdym kotlecie położyłam plasterek ogonówki i dwie śliwki. Zwinąłam ciasno roladki i na wszelki wypadek zafastrygowałam je wykałaczkami. Gotowałam na parze około 10 minut na małym ogniu.
Krok 3
Podać można w różny sposób , ja podałam z makaronem z pesto , papryką i szczypiorkiem.
Autor: Ania KowalczykPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl