Roladki z karkówki z jabłkiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka bez kości - 600 gramów
  • wędzony boczek w cienkich plastrach - 150 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • duże kwaśne jabłko - 1 sztuka
  • olej lub oliwa - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój karkówkę na centymetrowej grubości kotlety i rozbij tłuczkiem na dość cienkie plastry.
  2. Przygotuj marynatę z oliwy i Przyprawy do mięs Knorr. Posmaruj nią mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.
  3. Pokrój jabłko na 8 części i usuń z nich gniazda nasienne.
  4. Połóż plaster mięsa na plastrze boczku, a na nich kawałek jabłka, po czym całość zwiń w roladkę. Grilluj roladki około 15-20 minut ze wszystkich stron. Podawaj.