Roladki z kurczaka z szynką i serem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 400 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • szynka - 4 plastry
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • ser żółty - 4 plastry
  • olej roślinny - 3 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem. Dodaj startą skórkę i sok z połowy cytryny. Jeśli lubisz pikantne smaki, dodaj do marynaty ostrą paprykę.
  2. Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Mięso delikatnie rozbij i natrzyj marynatą.
  3. Na każdy kawałek mięsa połóż plaster szynki i sera. Następnie całość zroluj i zabezpiecz wykałaczką.
  4. Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej rozpuszczonym w 300 ml wody Fixem Knorr. Całość piecz w 190 °C przez 30 minut.