Roladki z kurczaka z szynką i serem

235


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 400 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
szynka4 plastry
cytryna0.5 sztuk
ser żółty4 plastry
olej roślinny3 łyżki
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem. Dodaj startą skórkę i sok z połowy cytryny. Jeśli lubisz pikantne smaki, dodaj do marynaty ostrą paprykę.
Krok 2
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Mięso delikatnie rozbij i natrzyj marynatą.
Krok 3
Na każdy kawałek mięsa połóż plaster szynki i sera. Następnie całość zroluj i zabezpiecz wykałaczką.
Krok 4
Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej rozpuszczonym w 300 ml wody Fixem Knorr. Całość piecz w 190 °C przez 30 minut.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl