Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pieczarkami
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • pojedyncza pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • szpinak mrożony - 100 gramów
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 szczypta
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 5 sztuk
  • mała cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • masło - 1 łyżeczka
  • oliwa - 1 łyżka
  • jogurt naturalny - 150 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso opłucz pod bieżącą wodą i rozbij na cienkie kotlety. Posyp przyprawą do kurczaka Knorr i pieprzem.
  2. Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulkę, dodaj pieczarki, a gdy odparują soki dodaj rozmrożony wcześniej szpinak. Dopraw do smaku szczyptą przypraw w Mini kostkach czosnek Knorr. Odstaw do przestygnięcia.
  3. Farsz nakładaj na mięso i zwijaj w roladki. Zepnij wykałaczkami.
  4. Na patelni rozgrzej oliwę, połóż roladki i smaż na małym ogniu pod przykryciem do momentu ścięcia mięsa. Następnie wyjmij wykałaczki i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron.
  5. Przygotuj sos mieszając jogurt naturalny z sosem czosnkowo-ziołowym Knorr.
  6. Roladki podawać z sosem i ryżem.