Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pieczarkami

13


Średnie


45 min.


2 os.

Składniki
pojedyncza pierś z kurczaka 2 sztuki
szpinak mrożony 100 gramów
Przyprawa do kurczaka Knorr1 łyżka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 szczypta
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
pieczarki5 sztuk
mała cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
masło1 łyżeczka
oliwa1 łyżka
jogurt naturalny150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą i rozbij na cienkie kotlety. Posyp przyprawą do kurczaka Knorr i pieprzem.
Krok 2
Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulkę, dodaj pieczarki, a gdy odparują soki dodaj rozmrożony wcześniej szpinak. Dopraw do smaku szczyptą przypraw w Mini kostkach czosnek Knorr. Odstaw do przestygnięcia.
Krok 3
Farsz nakładaj na mięso i zwijaj w roladki. Zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę, połóż roladki i smaż na małym ogniu pod przykryciem do momentu ścięcia mięsa. Następnie wyjmij wykałaczki i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron.
Krok 5
Przygotuj sos mieszając jogurt naturalny z sosem czosnkowo-ziołowym Knorr.
Krok 6
Roladki podawać z sosem i ryżem.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl