Roladki z mięsem mielonym i cukinią
  • 50 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • zielona cukinia - 3 sztuki
  • mielone mięso wołowo-wieprzowe - 500 gramów
  • pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • mozzarella - 100 gramów
  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • tortilla - 1 opakowanie
  • jogurt naturalny - 200 mililitrów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • sól - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż mielone mięso. Smaż aż odparują wszystkie soki, dodaj wtedy pomidory z puszki oraz Knorr Naturalnie smaczne - doprawi on sos do smaku oraz sprawi, że sos uzyska odpowiednią gęstość. Wymieszaj i gotuj około 3-4 minuty.
  2. Cukinię pokrój wzdłuż w cienkie plastry i oprósz solą. Gdy plastry cukinii zrobią się miękkie usuń sól płucząc warzywo pod bieżącą wodą.
  3. Plastry cukinii osusz, rozłóż na desce, nałóż łyżką mięsny sos, posyp z wierzchu tartym serem, w każdy zawijaniec włóż liść bazylii i całość zwiń. Cukinię zawiń dodatkowo w 3 centymetrowy pasek tortilli. Gotowe roladki układaj w żaroodpornym naczyniu.
  4. Całość piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez około 15 – 20 minut. Gotowe roladki podawaj z sosem czosnkowym. W tym celu wymieszaj jogurt z sosem czosnkowym Knorr do sałatek.