Roladki z papryki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwone papryki - 6 sztuk
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • ser biały - 200 gramów
  • ser kozi - 200 gramów
  • pomidory - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • koperek - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, po czym smaż oczyszczoną paprykę przekrojoną na ćwiartki, posypaną poprzednio rozdrobnioną Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz posiekanym czosnkiem. Smaż na wolnym ogniu z obu stron przez 10 minut i pozostaw na patelni do momentu, gdy ostygną.
  2. Sparz i obierz z skórki pomidory.
  3. Ser kozi wymieszaj z białym serem za pomocą miksera. Pokrojone pomidory wraz z koperkiem dodaj do serowej masy i wymieszaj.
  4. Rozłóż porcję sera na paski papryki i zwiń od węższej strony. Roladki zepnij wykałaczką. Podawaj najwcześniej po upływie godziny.