Roladki z papryki

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
czerwone papryki6 sztuk
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
ser biały200 gramów
ser kozi200 gramów
pomidory2 sztuki
ząbek czosnku2 sztuki
koperek2 łyżki
oliwa z oliwek3 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, po czym smaż oczyszczoną paprykę przekrojoną na ćwiartki, posypaną poprzednio rozdrobnioną Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz posiekanym czosnkiem. Smaż na wolnym ogniu z obu stron przez 10 minut i pozostaw na patelni do momentu, gdy ostygną.
Krok 2
Sparz i obierz z skórki pomidory.
Krok 3
Ser kozi wymieszaj z białym serem za pomocą miksera. Pokrojone pomidory wraz z koperkiem dodaj do serowej masy i wymieszaj.
Krok 4
Rozłóż porcję sera na paski papryki i zwiń od węższej strony. Roladki zepnij wykałaczką. Podawaj najwcześniej po upływie godziny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl