Roladki z piersi indyka

38


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pierś z indyka600 gramów
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr3 łyżki
marchew200 gramów
cebula1 sztuka
suszona żurawina100 gramów
winiak0.5 szklanek
śmietana 18%200 mililitrów
pieprz
oliwa
masło4 łyżki
wykałaczki
Przygotowanie
Krok 1
Marchew zetrzyj na tarce. Żurawinę namocz w winiaku. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni na 2 łyżkach masła. Dodaj marchew, odsącz żurawinę i dodaj je do warzyw. Duś do momentu, kiedy zmiękną, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Winiak z moczenia żurawiny zachowaj do sosu.
Krok 2
Plastry piersi z indyka lekko rozbij i oprósz przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 3
Na plastrach mięsa ułóż farsz warzywny, całość zwiń i zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Rozgrzej na patelni oliwę. Obsmaż roladki, dodając na końcu 2 łyżki masła.
Krok 5
Zlej z patelni nadmiar tłuszczu, wlej winiak i śmietanę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut, przekręcając mięso.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl