Przygotowanie |
Krok 1 |
Marchew zetrzyj na tarce. Żurawinę namocz w winiaku. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni na 2 łyżkach masła. Dodaj marchew, odsącz żurawinę i dodaj je do warzyw. Duś do momentu, kiedy zmiękną, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Winiak z moczenia żurawiny zachowaj do sosu.
|
Krok 2 |
Plastry piersi z indyka lekko rozbij i oprósz przyprawą do kurczaka Knorr. |
Krok 3 |
Na plastrach mięsa ułóż farsz warzywny, całość zwiń i zepnij wykałaczkami. |
Krok 4 |
Rozgrzej na patelni oliwę. Obsmaż roladki, dodając na końcu 2 łyżki masła. |
Krok 5 |
Zlej z patelni nadmiar tłuszczu, wlej winiak i śmietanę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut, przekręcając mięso. |