Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierś z kurczaka umyj, dokładnie osusz. Mięso rozbij cienko tłuczkiem. Rozbite płaty mięsa oprósz świeżo mielonym pieprzem. Pieczarki zatrzyj na drobnej tarce jarzynowej. Rozgrzej patelnię, przełóż na nią pieczarki, podlej łyżką wody i podduś do całkowitego odparowania wody. Przestudzone pieczarki wymieszaj z 4 łyżeczkami Flory ProActiv Mocne Kości z witaminą D. Pieczarki połóż na rozbitych płatach mięsa i zwiń w roladki. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy i obsmaż roladki na złoty kolor, a następnie przykryj patelnię przykrywką i podduś mięso. |
Krok 2 |
Kaszę jaglaną przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodaj pozostałe 4 łyżeczki margaryny Flora ProActiv Mocne kości z witaminą D. |
Krok 3 |
Paprykę, pora, cukinię i marchewkę pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż na patelnię, wlej łyżkę wody, przykryj pokrywką i chwilę podduś, żeby warzywa były al dente. Do warzyw dodaj kaszę jaglaną, dokładnie wymieszaj, na koniec posyp natką pietruszki. |
Krok 4 |
Przygotuj surówkę: Marchewkę zetrzyj na drobnej tarce jarzynowej, dodaj sok z mandarynki i żurawinę. Dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Roladki z kurczaka podawaj z kolorową kaszą jaglaną oraz surówką z marchewki. |