PRZEPISY.PL

Wspaniałe nadzienie ze szpinaku i grzybów, przyprawionych czerwonym winem i majerankiem, w roladkach z polędwiczki wieprzowej to prawdziwa eksplozja cudownych smaków i aromatów.

Roladki z polędwiczki wieprzowej  - autor: przepisy.pl

Roladki z polędwiczki wieprzowej

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1238
osób dodało do Mniamlisty
1238
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

Roladki z polędwiczki wieprzowej  – krok 1

Krok 1

Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż. Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.
Roladki z polędwiczki wieprzowej  – krok 2

Krok 2

Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca. Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.
Roladki z polędwiczki wieprzowej  – krok 3

Krok 3

Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr. Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło. Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.
Roladki z polędwiczki wieprzowej  – krok 4

Krok 4

Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony. Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.
Roladki z polędwiczki wieprzowej  – krok 5

Krok 5

Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, która podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.

Do farszu możesz dodać łyżkę bułki tartej, aby go zagęścić. Bułka wchłonie nadmiar płynu.

WięcejMniej
Marcin MarkowskiSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

208
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
167
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
861
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
46
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe