Roladki z rostbefu ze szparagami

23


Łatwe


40 min.


6 os.

Składniki
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Truskawkowy Knorr2 opakowania
oliwa z oliwek6 łyżek
cytryna1 sztuka
zielone szparagi1 pęczek
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
wołowina, np. rostbef200 gramów
rukola200 gramów
mozzarella200 gramów
suszone pomidory100 gramów
bazylia1 pęczek
cykoria4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Rostbef oprósz przyprawą do mięsa, dodaj oliwę. Mięso przesmaż chwilę na rozgrzanej patelni z obu stron, następnie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie mięso wystudź, pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
Szparagi oczyść z szypułek, odetnij około 5 cm od końca. Gotuj w wodzie z cukrem i solą przez 2 – 3 minuty, a po tym czasie wystudź i pokrój w kawałki o długości ok. 8 cm. Ser mozzarella pokrój w plastry, a następnie przetnij na pół, suszone pomidory także przetnij na pół.
Krok 3
W misce wymieszaj sok wyciśnięty z cytryny, oliwę z oliwek i sos sałatkowy. Do powstałego sosu dodaj rukolę i szparagi. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na plastrach rostbefu ułóż trochę sałaty, kawałek szparaga, kawałek sera mozzarella, połówkę suszonego pomidora i całość dość ściśle zroluj. Roladki z rostbefu ułóż na liściach cykorii i rozłóż je na okrągłym talerzu, układając sałatkę wokół talerza.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl