Roladki z serem i marchewką
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś indyka - 2 plastry
  • marchew surowa - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • ser żółty salami - 5 plastrów
  • przyprawa do kurczaka - 2 łyżeczki
  • czosnek granulowany - 1 łyżeczka
  • pietruszka (natka) - 4 pęczki

Sposób przygotowania:

  1. Obraną marchew gotujemy do miękkości,studzimy i kroimy ją w krążki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę a natke siekamy. Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię żeby nie porozrywać mięsa. Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem.Kładziemy folię spożywczą a na nią rozbite plastry mięsa. Następnie na nich układamy koleino.Ser,marchew,cebulę,paprykę i posypujemy natką. Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (końce możemy sobie związać nitką) .W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze mięsne cukiereczki i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i gotowe.