Roladki z serem i marchewką

0


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
pierś indyka 2 plastry
marchew surowa 1 sztuka
cebula1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
ser żółty salami5 plastrów
przyprawa do kurczaka2 łyżeczki
czosnek granulowany1 łyżeczka
pietruszka (natka)4 pęczki
Przygotowanie
Krok 1
Obraną marchew gotujemy do miękkości,studzimy i kroimy ją w krążki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę a natke siekamy. Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię żeby nie porozrywać mięsa. Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem.Kładziemy folię spożywczą a na nią rozbite plastry mięsa. Następnie na nich układamy koleino.Ser,marchew,cebulę,paprykę i posypujemy natką. Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (końce możemy sobie związać nitką) .W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze mięsne cukiereczki i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i gotowe.
Autor: evita0007Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl