Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, wstaw na 60 minut do lodówki. |
Krok 2 |
Dymkę posiekaj. Każdy filet posmaruj chrzanem, posyp dymką, przykryj plasterkiem słoniny, zwiń i zepnij wykałaczką. |
Krok 3 |
Ułóż w rondlu, zalej bulionem, gotuj około 20 minut na małym ogniu. |
Krok 4 |
Łyżką cedzakową przełóż na półmisek i trzymać w cieple. |
Krok 5 |
Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z wystudzonym wywarem z ryby, dopraw solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje. |
Krok 6 |
Łososia pokrój drobno. Ryby polej sosem i posyp łososiem. |