Roladki z tołpygi

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
wędzony łosoś50 gramów
mąka1 łyżka
masło2 łyżki
bulion1 szklanka
sok z cytryny2 łyżki
dymka 1 pęczek
słonina4 ziarna
tarty chrzan2 łyżki
tołpyga filety4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 2
Dymkę posiekaj. Każdy filet posmaruj chrzanem, posyp dymką, przykryj plasterkiem słoniny, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 3
Ułóż w rondlu, zalej bulionem, gotuj około 20 minut na małym ogniu.
Krok 4
Łyżką cedzakową przełóż na półmisek i trzymać w cieple.
Krok 5
Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z wystudzonym wywarem z ryby, dopraw solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 6
Łososia pokrój drobno. Ryby polej sosem i posyp łososiem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl