Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotuj w wodzie z rozpuszczoną bulionetką Knorr. Odcedź i trzymaj pod przykryciem. |
Krok 2 |
Mięso opłucz i osusz papierowym ręczniki.
Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze płaty.
|
Krok 3 |
Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr.
Na doprawionych płatach mięsa rozłożyć po plastrze żółtego sera i plastrze szynki parmeńskiej oraz posiekany czosnek.
Mięso zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i posyp je przyprawą do mięs Knorr. |
Krok 4 |
Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia zdejmij pokrywkę i zrumień roladki ze wszystkich stron.
Podawaj z ryżem. |