Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • pierś z indyka - 300 gramów
  • ryż - 150 gramów
  • ser żółty w plastrach - 2 plastry
  • szynka parmeńska - 2 plastry
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 szczypta
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w wodzie z rozpuszczoną bulionetką Knorr. Odcedź i trzymaj pod przykryciem.
  2. Mięso opłucz i osusz papierowym ręczniki. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze płaty.
  3. Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr. Na doprawionych płatach mięsa rozłożyć po plastrze żółtego sera i plastrze szynki parmeńskiej oraz posiekany czosnek. Mięso zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i posyp je przyprawą do mięs Knorr.
  4. Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia zdejmij pokrywkę i zrumień roladki ze wszystkich stron. Podawaj z ryżem.