Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską

3


Średnie


30 min.


2 os.

Składniki
ząbek czosnku1 sztuka
pieprz1 szczypta
pierś z indyka300 gramów
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżeczka
Bulionetka drobiowa Knorr0.5 sztuk
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr1 szczypta
oliwa2 łyżki
ryż150 gramów
szynka parmeńska2 plastry
ser żółty w plastrach2 plastry
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie z rozpuszczoną bulionetką Knorr. Odcedź i trzymaj pod przykryciem.
Krok 2
Mięso opłucz i osusz papierowym ręczniki. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze płaty.
Krok 3
Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr. Na doprawionych płatach mięsa rozłożyć po plastrze żółtego sera i plastrze szynki parmeńskiej oraz posiekany czosnek. Mięso zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i posyp je przyprawą do mięs Knorr.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia zdejmij pokrywkę i zrumień roladki ze wszystkich stron. Podawaj z ryżem.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl