Roladki ze szpinakiem i mozarellą
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • szpinak mrożony - 100 gramów
  • mozzarella - 50 gramów
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 szczypty
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 szczypty

Sposób przygotowania:

  1. Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem na cieńsze plastry. Plastry mięsa posyp czosnkiem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr solą i pieprzem.
  2. Na każdym kawałku mięsa połóż szpinak i plastry mozzarelli. Zwiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp marynatą do kurczaka Knorr.
  3. Na rozgrzany olej połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa, następnie zdejmij pokrywkę i zwiększ ogień. Zrumień mięso ze wszystkich stron.