Roladki ze szpinakiem i mozarellą

0


Średnie


60 min.


2 os.

Składniki
podwójna pierś z kurczaka1 sztuka
szpinak mrożony 100 gramów
mozzarella50 gramów
olej do smażenia3 łyżki
pieprz1 szczypta
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 szczypty
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 szczypty
Przygotowanie
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem na cieńsze plastry. Plastry mięsa posyp czosnkiem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr solą i pieprzem.
Krok 2
Na każdym kawałku mięsa połóż szpinak i plastry mozzarelli. Zwiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp marynatą do kurczaka Knorr.
Krok 3
Na rozgrzany olej połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa, następnie zdejmij pokrywkę i zwiększ ogień. Zrumień mięso ze wszystkich stron.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl