Rolady z cykorii i szynki

0


Średnie


15 min.


4 os.

Składniki
pieprz
sól
mleko0.5 szklanek
mąka2 łyżki
masło35 gramów
cykoria4 sztuki
szynka gotowana4 plastry
utarty ser gouda100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Przez 3 minuty wycięte w głąb cykorie blanszuj w osolonym wrzątku. Po tym czasie przelej je wodą i osącz.
Krok 2
Roztop masło na patelni dodaj mąki i podsmażaj je dolewaj mleka.
Krok 3
Rozpuść ser na małym ogniu i dodaj go dosypując soli i pieprzu.
Krok 4
Szynką owiń cykorię i poukładaj na brytfance.
Krok 5
Przed włożeniem do piekarnika polej je sosem serowym i piec przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl