|
Składniki | ||
pieprz | ||
sól | ||
mleko | 0.5 szklanek | |
mąka | 2 łyżki | |
masło | 35 gramów | |
cykoria | 4 sztuki | |
szynka gotowana | 4 plastry | |
utarty ser gouda | 100 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przez 3 minuty wycięte w głąb cykorie blanszuj w osolonym wrzątku. Po tym czasie przelej je wodą i osącz. |
Krok 2 |
Roztop masło na patelni dodaj mąki i podsmażaj je dolewaj mleka. |
Krok 3 |
Rozpuść ser na małym ogniu i dodaj go dosypując soli i pieprzu. |
Krok 4 |
Szynką owiń cykorię i poukładaj na brytfance. |
Krok 5 |
Przed włożeniem do piekarnika polej je sosem serowym i piec przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni. |
Autor: pasibrzuch |