Rosół jarski
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 2 litry
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr
  • marchew - 20 dekagramów
  • pietruszka - 20 dekagramów
  • seler - 20 dekagramów
  • kapusta włoska - 20 dekagramów
  • por - 10 dekagramów
  • suszone grzyby - 3 sztuki
  • groszek konserwowy - 2 łyżki
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i namocz grzyby.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa. Następnie zalej gorącą, osoloną wodą, dodaj grzyby i razem gotuj.
  3. Dodaj groszek pod koniec gotowania.
  4. Dopraw do smaku kostką Bulionu grzybowego Knorr oraz Przyprawą w płynie Delikat Knorr i posyp natką pietruszki.