Rosół wołowy
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 2 litry
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • wołowina (szponder, pręga) - 60 dekagramów
  • wędzona szynka - 5 dekagramów
  • pomidory - 15 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 10 dekagramów
  • chrzan - 5 dekagramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i ugotuj w osolonej wodzie pod przykryciem.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa, szynkę również pokrój w paski. Obierz i pokrój pomidory.
  3. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj pokrojone warzywa. Gotuj do momentu, gdy warzywa i mięso będą miękkie.
  4. Wyjmij mięso, a do rosołu dodaj pozbawione skórki, pokrojone pomidory, kostkę rosołową Knorr oraz szynkę pokrojoną w paski.
  5. Dodaj chrzan, dopraw do smaku przyprawą w mini kostkach Knorr. Rosół wołowy podawaj z makaronem, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.